Skötselråd

Att köpa en postlåda är inget man gör särskilt ofta. Därför är det viktigt att du känner dig trygg i ditt val av en av våra modeller, nu och i många år framöver.

I mer än 20 år har vi levererat över 300 000 postlådor till nöjda fastighetsägare i Sverige och europeiska länder. Alla våra modeller är baserade på den europeiska standarden EN 13724:2002 vilket innebär att modellerna ska vara designade och byggda för att uppfylla kraven på säkerhet, minimera risken för vatteninträngning, skydd och funktion för mottagare samt ergonomi och effektivitet för den som levererar posten. Så du har inte bara valt en bra postlåda – den gör även brevbäraren glad.

En postlåda som håller - år efter år

Alla postlådor vi säljer är designade och utvecklade av oss. Vår enda verksamhet är postlådor, så genom åren har vi byggt upp en omfattande kunskap för att vara det ledande företag vi är. Alla detaljer och funktioner är genomtänkta för att både ge en lång livslängd och även klara av den tuffa miljö som en postlåda måste tåla. För att vara på den säkra sidan har vi alltid valt att ta i lite extra. Lite tjockare och varmgalvaniserad stålplåt, gjort några extra förstärkningar på dörrar och kanter, valt rostfritt stål där vi tycker det behövdes och målade allt i en extra slitstark pulverlack. Vissa människor tror att det inte kan vara så komplicerat att göra en postlåda. Det tycker vi. Om det ska hålla.

Lite kärlek - då och då

För att postlådan ska hålla sig lika fräsch och fin som när du fick den krävs lite underhåll. Vi rekommenderar att du tvättar postlådan årligen med diskmedel. Använd gärna en flaskborste på ställen där det kan vara svårt att nå. Du kan även använda bilvax på postlådan för att ge den lite extra glans.

Blöt post?

Postlådans svagaste punkt är öppningarna. Med våra designlösningar har vi minimerat risken för att vatten kommer in i postlådan. När posten väl är på plats i lådan kan du vara säker på att den inte blir blöt.

Skullle det ändå förekomma beror det på följande:

  • Inkastet är inåtgående för att underlätta för brevbäraren och för att undvika risken för att större kuvert måste vikas eller att posten fastnar. Se till att inkastet alltid fjädrar tillbaka till sitt ursprungliga läge så att inget vatten kan komma in. Regniga dagar kan inkastluckan vara våt. När brevbäraren lägger i din post stryks den mot inkastluckan och kan då riskera att försändelsen får en liten mängd vatten på sig.
  • Tömningsluckan stängs in mot ett falsat spår som löper på insidan av öppningen. Spåret leder bort vattnet som rinner ut under luckan. Regniga dagar kan det samlas en mindre mängd vatten som finns kvar i spåret (beror på ytspänningen i vattnet). Var då lite extra försiktig när du öppnar tömningsluckan så att inte vattnet skvätter. Ungefär som man öppnar en våt bildörr.

    Tänk också på att placera postlådan så att brevbäraren har ett minimalt avstånd mellan sin post och din postlåda. Extra viktigt regniga dagar, men också bra för arbetsmiljön.

    Tack för att du väljer en Flexbox postlåda.